VLIERDEN – Na het spektakelstuk Vlierden 1300, waarbij drie uitverkochte voorstelling telkens 350 mensen in de kerk bracht rondom de heilige Willibrord, was het ook afgelopen weekend vol, maar dit keer met heel veel kinderen.

De Gezinsvieringgroep Vlierden -de laatste gezinsvieringwerkgroep in de parochie- sloot het seizoen af met een fraaie viering voor de kinderen uit groep 1, 2 en 3 rond het verhaal van de Ark van Noach. Rianne Vogels vertelde het verhaal van Noach, die een boot bouwde en van alle diersoorten twee exemplaren meenam toen een grote stormvloed mens en dier bedreigde. Alle kinderen zaten in de boot, die op de trappen was opgesteld, met een knuffeldier dat ze hadden meegebracht. Marie-José Maas begeleidde de liedjes die door de kinderen ten gehore werden gebracht: allemaal toegesneden op het verhaal. Er werd zeer uitbundig meegezongen. 

Grote hilariteit ontstond, toen zij het verhaal vertelde over de regen, die maar niet ophield en de dochters Vogels met de plantenspuit rondgingen. Net zoals in het Bijbelverhaal kwam alles goed en werd een mooie regenboog tegen het altaar geplaatst. Na de viering mochten de kinderen op het kerkplein stoepkrijten. Kinderen, ouders en grootouders, maar ook alle vaste kerkgangers genoten van het enthousiasme van de kleintjes en het mooie verhaal.

Bronvermelding: Weekblad voor Deurne 
Categorieën: Nieuws