Voor het tweede jaar op rij gaat er een streep door Deurne kermis. Ook voor Vlierden komen eventuele versoepelingen te laat.

Ze zouden dit jaar extra uitpakken. Deurne bestaat maar één keer 1300 jaar en daarom zou ook Deurne kermis extra feestelijk zijn. ,,Maar helaas”, zegt medeorganisator Niels van Vroonhoven. ,,Het bleef niet bij één jaartje zonder Deurne Kermis.” Net als vorig jaar zijn evenementen nog altijd verboden.  De organisatie had wel plannen klaarliggen voor als er toch een kans was dat het wel door mocht gaan van 4 tot en met 8 juni . ,,We hadden een plan b, bijvoorbeeld om uit te wijken naar een andere locatie. Of om de datum te verplaatsen.”

Niet ingehaald

Los van de grote kermis van Deurne kan die in Vlierden ook niet doorgaan door de maatregelen. Volgens wethouder Helm Verhees worden de kermissen niet ingehaald. ,,Andere dorpen en steden hebben hun evenementen al gepland, we willen hen niet voor de voeten lopen.” 
Van Vroonhoven baalt enorm. ,,Voor de inwoners van Deurne, maar natuurlijk ook voor de exploitanten. Laten we hopen dat we het volgend jaar dubbel en dwars kunnen inhalen.” Volgens Peter Eijsbouts van Samen Vlierden hakte het dorp de knoop zelf al eerder door. ,,Volgend jaar in t weekend voor Hemelvaart zetten we het opnieuw groots op poten. En in oktober doen we een kleinschalig ‘ Lostober ‘ festival in het MFA.”

Neerkant, Zeilberg, Liessel, Helenaveen?

Of de kermis in Neerkant door kan gaan, is nog een grote vraag. Die staat gepland voor begin juli. ,,Dat wordt spannend”, aldus Verhees. ,,We houden ons aan de landelijke regels rondom het virus en zo zullen we dus ook de aanvragen behandelen.” Na Neerkant volgen nog mogelijke kermissen in Zeilberg, Liessel en Helenaveen. Van Vroonhoven: ,,Het zou mooi zijn als die wel door kunnen gaan, laten we duimen.” 

Kermisradio

Als alternatief voor de kermis in Deurne zendt Radio DMG op zaterdag 5 juni tussen 09:00 en 20:00 uur ‘Kermisradio’ uit met typische kermismuziek op verzoek, luisteraars kunnen met een Kermisquiz meedoen en er zijn radio interviews met de organisatie en exploitanten die eigenlijk in Deurne zouden staan. Op Facebook en Instagram van Kermis Deurne verschijnen sfeerbeelden. ,,Dit alles om dit jaar toch een beetje kermis naar Deurne te brengen.”

Bronvermelding: Eindhovens Dagblad  |  Daphne Broers
Categorieën: Nieuws