VLIERDEN – Herman Janssen is afgelopen weekend door cv de Dorstvlegels verkozen tot Dorstvlegel van het Jaar voor zijn inzet voor de Vlierdense gemeenschap.

Zo heeft hij de nodige uurtjes gestoken in Voetbalvereniging SPV, als jeugdleider maar ook als actief voetballer bij onder andere het veteranenteam. En niet alleen op het groene veld heeft hij iets positiefs gebracht, ook de kas bleef dankzij hem in het groen staan. Bovendien kwamen zijn rekenkunsten ook bij het jaarlijkse veteranen-darttoernooi goed van pas.

Sinds de oprichting van ’t Huis tien jaar geleden maakt hij deel uit van het bestuur, en heeft hij aandeel in de ontwikkeling en het beheer van een mooie accommodatie waar vele verenigingen dagelijks dankbaar gebruik van maken.
Ook heeft hij zitting in de Stuurgroep van Samen Vlierden, een groep die de leefbaarheid in Vlierden bewaakt. Als Stuurgroeplid heeft hij een coördinerende en ondersteunende rol en treedt hij op als gesprekspartner met o.a. de gemeente. In die hoedanigheid is hij de laatste jaren de kartrekker geweest van de projectgroep “Dorpsgroen”. Een projectgroep die zich inzet voor het verfraaien van de dorpskern en die ervoor gezorgd heeft dat het binnenrijden van Vlierden -zeker in het voorjaar- een mooie groene ervaring geeft. Verder houdt hij als penningmeester de financiën keurig en geheel vrijwillig bij. En dat siert hem, aangezien hij hiervoor ook zijn bedrijf Anbako in had kunnen zetten; het administratiekantoor dat hij in 2005 is gestart en dat sinds januari jl. in een gezamenlijke vorm met dochter Anne wordt voortgezet.

Ook voor incidentele projecten is hij strikken. Zo heeft de groep Vlierden 1300 met een gerust hart het financiële gedeelte aan hem over kunnen laten.

“Al dit vrijwilligerswerk combineert hij met een druk gezinsleven, bestaande uit zijn vrouw Jacqueline en kinderen Anne, Bas en Koen.  En ook al breekt in zijn privéleven een nieuwe fase aan door de komst van kleindochter Jara, toch hopen we dat er binnen Vlierden nog lang gebruik gemaakt mag worden van de (financiële) expertise van deze persoon”, laat de Vlierdense carnavalsvereniging weten.

Bronvermelding: Weekblad voor Deurne/bestuur cv de Dorstvlegels | Foto: Gijs Brouwers
Categorieën: Nieuws