VLIERDEN – Tijdens een online informatiebijeenkomst gisterenavond werd aan omwonenden van Rijntjesdijk in Vlierden uitgelegd waarom het ‘de minst ongewenste locatie’ is voor de huisvesting van 240 arbeidsmigranten. Bezwaar tegen de komst was er amper maar zorgen over de verkeersveiligheid des te meer.

Op dit moment zitten veel arbeidsmigranten die werkzaam zijn in Deurne en Helmond in vakantiehuisjes op recreatiepark De Bikkels in Vlierden. Eigenaar Roompot heeft met de gemeente Deurne afgesproken dat het aan het einde van dit jaar stopt met het huisvesten van de arbeidsmigranten. KAFRA Housing heeft het plan om aan de Rijntjesdijk in Vlierden, op de locatie waar voorheen een nertsenfokkerij stond, 60 houten woningen te bouwen voor 240 arbeidsmigranten. ,,We hebben er begrip voor als jullie dit niet de ideale locatie vinden, die is er eigenlijk nooit. In onze ogen is dit de minst ongewenste locatie”, stelt KAFRA-directeur Frank van Gool. De ruim dertig deelnemers aan de bijeenkomst hebben geen bezwaar tegen de komst van het Mobile Home Parc (MHP) in Deurne, wel maken ze zich zorgen over de verkeersveiligheid.

Wachten op ongelukken

Rene van der Zel woont zelf aan de Vlierdense Bosdijk in Helmond, aangezien het MHP op de gemeentegrens tussen Deurne en Helmond ligt maakt hij zich grote zorgen over de drukte die de komst van 240 arbeidsmigranten met zich meebrengt. ,,Het is wachten op ongelukken als de arbeidsmigranten dadelijk allemaal op de fiets naar hun werk gaan.” Hij krijgt bijval van Wido Jansen, bestuurslid van de wijkraad Brouwhuis: ,,Jullie zeggen dat de N279 wordt uitgebreid maar dat is zeer onwaarschijnlijk. Zoals ik het zie moet er een nieuw verkeersmodel komen en duurt het nog wel even alvorens de eerste schop in de grond gaat. Zonder een fietsbrug is de situatie levensgevaarlijk.” Van Gool gaf aan dat hij deze problemen ook ziet maar hij heeft goede hoop: ,,We gaan zeer snel met het provinciebestuur in gesprek, laten duidelijk zijn dat de verkeersbewegingen onze aandacht heeft.”

Jansen vond het eveneens vreemd dat er gesproken werd met de gemeente Deurne aangezien het geografisch gezien meer bij Helmond ligt. Een woordvoerder van de gemeente Deurne gaf aan dat ook Helmond wordt betrokken in de gesprekken: ,,We gaan zorgvuldig te werk, dat staat bij ons beiden hoog in het vaandel.” In tegenstelling tot Van Gool heeft Jansen echter weinig hoop in een goede uitkomst op het gebied van de verkeersveiligheid: ,,Leuk dat er een gesprek komt met de provincie maar ik denk dat jullie in een patstelling komen.”

Bronvermelding: Eindhovens Dagblad  |  Bart Werts  |  Foto: Sem Wijnhoven/DMI Media
Categorieën: Nieuws