VLIERDEN – Burgemeester Greet Buter opende in afgelopen weekend Natuurbegraafplaats Landgoed Hoeve Ruth in Vlierden. Deze officiële opening vond plaats op vrijdag 29 oktober onder een stralend herfstzonnetje op het centrale pleintje van de natuurbegraafplaats.

De opening en de open dagen waren eerder uitgesteld vanwege corona. Afgelopen weekend vonden veel mensen weer de weg naar het landgoed. Het speciaal samengestelde programma bracht een levendige sfeer op de natuurbegraafplaats. Zo waren eronder andere lezingen van familieleden van overledenen waarvan het afscheid op Hoeve Ruth heeft plaatsgevonden en prachtige muzikale intermezzo’s van harp en zang tot luchtige folk. Wie meer wilde weten over de das of de transformatie van de natuur, kon aansluiten bij wandelingen onder leiding van bevlogen deskundigen.

Na afloop genoten de bezoekers volop van een kopje koffie met iets lekkers. Het waren dagen met interessante informatie over het natuurbegraven en mooie ontmoetingen in een ongedwongen sfeer op een prachtige plek.


Bronvermelding: Weekblad voor Deurne

Categorieën: Nieuws