VLIERDEN – In het weekend van vrijdag 22 t/m zondag 24 april vonden (voor het eerst sinds 2019) de scoutingwedstrijden van de Regio Helmond plaats. Hieraan hebben 11 scoutingteams deelgenomen met jongens en meisjes in de leeftijd van 10 t/m 15 jaar.

De winst ging naar het team Beer van Scouting Vlierden. Door deze overwinning mogen ze met Pinksteren deelnemen aan de Landelijke Scoutingwedstrijden in Baarn. Ook de nummers twee en drie, team Covid Scouts van Scouting Lieshout-Mariahout en De Papieren Vliegtuigjes van Scouting St. Josef uit Deurne, mogen daaraan meedoen tijdens het Pinksterweekend.

Vanwege de coronacrisis was het alweer drie jaar geleden dat de regionale wedstrijden voor het laatst plaatsvonden. De scouts hadden er echt zin in om er nu een sportief, maar ook gezellig weekend van te maken. Dat is zeker gelukt en daar heeft het mooie weer ook zeker aan bijgedragen.

in totaal hebben er 11 teams (van 6 verschillende Scoutinggroepen) deelgenomen aan de wedstrijden. De organisatie en begeleiding is verzorgd door ongeveer 50 kaderleden uit de regio.

De scouts zijn o.a. beoordeeld op hun vaardigheden bij het kamperen (tent opzetten, koken, veiligheid, hygiëne) en op hun kennis van technieken als kaart- en kompas lezen. Ook waren er verschillende spelen waarmee ze punten konden verdienen.

Het hele weekend stond in het teken van het landelijk thema “De wereld rond in 2022 kleuren – I challenge you!”. Dit thema is verwerkt in de opdrachten en spelen waar de Scouts mee te maken kregen.

De deelnemende Scoutinggroepen:

  • uit Helmond: Scouting Jan Baloys Stiphout, Scouting Rijpelberg en Scouting Paulus
  • uit Deurne: Scouting St. Jozef;
  • uit Lieshout: Scouting Lieshout-Mariahout;
  • uit Vlierden: Scouting Vlierden.
Categorieën: Nieuws