VLIERDEN – Toen Thea en Sjaak Kuypers in november 2021 een caravanreis boekten naar Spanje hadden ze niet kunnen vermoeden wat dit uiteindelijk allemaal teweeg zou brengen. Nietsvermoedend kregen ze een email dat Omroep Max deze groepsreis had uitgekozen voor het populaire tv-programma: “We zijn er bijna”. De eerste uitzending, in een serie van 6, is te zien vanaf 16 augustus op NPO 1.

Na een intakegesprek in huize Kuypers werd besloten medewerking te verlenen aan het programma dat wekelijks rond de 2 miljoen kijkers trekt. Op 12 mei werd afgereisd naar Noord-Spanje, naar San Vicente, waar de groepsreis en de opnames werden gestart. 

Via Salamanca, Sevilla, El Rocio, Cordoba, Malaga eindigde de reis na ruim 33 dagen nabij Tarragona. Al die tijd volgde de cameraploeg van Omroep Max de deelnemers aan deze reis. De opnames werden gemaakt op de campings, de excursies en tijdens de dagelijkse beslommeringen door de deelnemers. 

“Het was een zeldzame ervaring voor ons om zo gevolgd te worden door een zeer professionele cameraploeg. Zoiets maak je zelden mee en we hebben ook nog het geluk gehad dat Martine van Os drie dagen uittrok om ons persoonlijk te volgen en interviewen”, aldus Sjaak en Thea. Wat er van de opnames uiteindelijk wordt uitgezonden is voor de deelnemers een verrassing, net zo goed als voor de kijkers. 

“Eén opname komt er zeker wel in, toen ik de kans kreeg om op het kathedraalorgel in Valladolid te mogen spelen, een uniek orgel”, aldus Sjaak, de vroegere toetsenist van The Lonely Birds en de Joy Riders. Wat er verder te zien zal zijn, blijft dus de grote vraag. “We hebben in ieder geval genoeg verteld over Vlierden en Deurne, zoveel mogelijk in het dialect, zodat ondertiteling niet vreemd en misschien wel nodig zal zijn.” 

Een speciale verrassing was het telefoontje van Omroep Max dat op donderdag 11 augustus in Vlierden de introductiefilm voor het programma wordt opgenomen. “Daar maken we iets moois van”, besluit het echtpaar. De eerste uitzending, in een serie van 6, is te zien vanaf 16 augustus aanstaande op NPO 1.

Bronvermelding: Weekblad voor Deurne 
Categorieën: Nieuws